DHAL: Sopa de Llegums – Recepta Ayurveda de Llenties i Vegetals.

Dhal - Sopa de Legumbres Ayurveda

DHAL
SOPA DE LLEGUMS

Recepta Ayurveda
TRIDOSHA

Recepta Ayurveda-sopa de llegums

SOPA DE LLEGUMS


El Dhal és una sopa espessa de llegums, vegetals i espècies.

La Sopa de Llegums (DHAL) és una recepta ayurvédica de l’Índia que amb només uns pocs ingredients, és molt fàcil de realitzar i que ens permet menjar els llegums i que ens resultin fàcils de digerir.

És una sopa saborosa i nutritiva ideal per sopar (especialment al hivern).

La Sopa de Llegums és molt útil i beneficiosa en els dies en que la nostra digestió és una mica lenta i feble, o ens sentim delicats, o quan percebem la nostra energia és més baixa del normal.

Habitualment es cuinen fins que el llegum es desfà (o bé ens podem ajudar d’una batedora).

Aquesta recepta s’acompanya amb arròs i chapati o naan (pa indi tradicional).

Doshas-sopa de llegums

LA SOPA DE LLEGUMS
I ELS DOSHAS


El Sabji és una bona recepta ayurvèdica pels tres doshas:

VATA, PITTA i KAPHA

doshas ayurveda


➻ La Sopa de Llegums és especialment beneficiosa a principis de la primavera perquè ens dona una potencia calenta amb el gingebre, el comí, el coriandre i que alleuja l’atonia persistent d’hivern o qualsevol malaltia lleu amb les propietats anti-inflamatòries de la cúrcuma.

➻ A més, les herbes amargues que són des-intoxicants ens poden ajudar a preparar el cos per al pròxim canvi de temporada – La Primavera.

➻ Les Espècies utilitzades en aquesta recepta ajuden a equilibrar les qualitats secants, lleugeres i astringents d’aquesta sopa que podrien agreujar Vata.

➻ La Sopa de llegums és molt adequada quan es pateix d’osteoporosi.

➻ Si l’hi afegim Asafètida tant a les llenties com als fesols, els fa més fàcils de digerir i redueix el gas i la inflor que causen aquests aliments.

QUIN ÉS
EL TEU DOSHA?


VATA – PITTA – KAPHA

doshas


TEST AYURVEDA


Ingredients-sopa de llegums

INGREDIENTS


  • Llenties partides (Mung Dhal): 2 tasses
  • Aigua: 6 tasses
  • Pastanagues tallades: 2 mitjanes
  • All: 1 gra
  • carbassó: 2 mitjans
  • Ceba tallada: 1 mitjana
  • Oli neutre: 3 cullerades
  • Gingebre fresc picat: 1 cullerada
  • Comí en gra: una cullerada
  • Cúrcuma: 1 cullerada
  • Coriandre en gra: una cullerada
  • Sèsam pelat: dues cullerades
  • Canyella en branca: dos trossos de 3 cm.
  • Cardamom pelat: 4 beines
  • Xile: una culleradeta (opcional, evitar per Pitta)
  • Sal marina: una culleradeta
  • Sucre integral de canya: una culleradeta

Preparació-sopa de llegums

PREPARACIÓ


  1. En una olla fonda col·locar l’oli juntament amb les espècies en llavor.
  2. Quan les llavors comencen a saltar, afegir el gingebre picat, l’all i la ceba tallada.
  3. Després afeixir la cúrcuma i la resta de les espècies.
  4. Afegir els vegetals tallats i les llenties, remenar i tirar l’aigua.
  5. Cuinar entre 40 i 50 minuts després del bull.
  6. Retirar les escorces de canyella i processar amb una batedora (minipimer), i si cal, afegir aigua bullint per modificar la consistència.
  7. Servir acompanyant d’un arròs basmati, adornat amb coriandre i pebre vermell.

Lottus Recepta Ayurveda

VIDEO


Ayurvedic Cleanse
Soothing Moong Dal recipe


❝ Que ho Disfruteu ❞

Salut i Ayurveda

lottus 15bis

Que t’ha semblat la Recepta?
Puntua-la!. Gràcies.

Average rating 4.7 / 5. Vote count: 3

No votes so far! Be the first to rate this post.


Avís: Tots els continguts publicats a "ayurveda.cat" tenen un caràcter merament informatiu i no substitueixen en cap cas la consulta mèdica o l'assessorament professional qualificat. Nosaltres no podem ni donem consells mèdics. Davant qualsevol problema de salut específic, consulteu al vostre metge o farmacèutic. En cas de dubte sobre el tema, consulteu el nostre full de descàrrec de responsabilitat.

Dades i Cookies: Les vostres dades estan protegides. Política de Privacitat.