Alimentación y Dietas Ayurveda en Tarragona.

NUTRICIONISTA AYURVEDA – ALIMENTACIÓ CONSCIENT

DivVedaAbans d’alimentar-te tu, alimenta la teva Ànima.  ” Proverbi Hindú”

MP-DietVeda

Divider - Ayurveda Tarragona.

Ayurveda veu la nutrició d’una manera diferent a com l’entenem en el món occidental.

DivVedaEl concepte d’alimentació avarca a més dels aliments, totes les coses que alimenten la nostra força vital,

incloent les relacions, tot el que perceben els nostres òrgans sensorials  i també el fet de fer les coses que ens agraden.

El 90% de les malalties provenen d’una dieta i  hàbits alimentaris incorrectes.

Divider - Ayurveda Tarragona.

Més enllà dels Aliments

Ayurveda contempla l’acte de menjar com un ritual.

DivVeda

No només alimenta el cos, sinó que també nodreix la ment i l’ànima.

DietVeda01

En l’Ayurveda el menjar és la nostra Medicina.

DivVeda

Els aliments ens proporcionen els elements de construcció per crear i nodrir els teixits que constitueixen la nostra base física.

DivPunts







BallVeda-e

La Dieta Ayurveda i les Calories

DivVedax560Una de les principals diferències entre la nutrició occidental i Ayurveda són les calories.

Divider - Ayurveda Tarragona.

Les Calories no existeixen en l’Ayurveda

DivVedaMés aviat ens centrem en els elements que són presents en els aliments que mengem.

Mirem amb atenció si equilibren o desequilibren la nostra naturalesa innata.

La forma en què es digereix el menjar és una de les principals preocupacions en l’Ayurveda.

“La  nutrició ayurvèdica es basa en la idea que som el resultat de què, quan, on, com i per què es menja.”

Divider - Ayurveda Tarragona.

Més important que les Calories

DivVedax560

Els aliments s’han de menjar amb atenció i gratitud.

Han de ser frescos, de la més alta qualitat possible, digeribles i deliciosos.

Preparats amb amor i que satisfacin els sentits.

DivGold







BallVeda-d

Divider - Ayurveda Tarragona.

Les Dietes i la Alimentació Conscient

Les Mil i Una Dietes

DivVedaBooksVeda

Hi ha moltes idees en les prestatgeries de llibres sobre com menjar i mantenir-se saludable.

DivVeda

Hi ha dietes amb el nom de les persones que van escriure els llibres, dietes amb els noms dels aliments, dietes amb noms de grups sanguinis i  dietes que prometen …, dietes per a tot.

DivPunts

Tothom ha de …

DivVedaAyurveda evita el dogma  “tothom ha de” i està més a favor de programes d’alimentació adaptats individualment per satisfer les necessitats individuals i úniques de cada persona.

Amb una dieta adequada i un estil de vida saludable, l’objectiu de l’Ayurveda es ajudar a cada persona a assolir el seu màxim potencial, físic, emocional i espiritual.

L’objectiu de l’Ayurveda es ajudar a la persona a entendre el que és correcte per a ella com a individu únic.

Divider - Ayurveda Tarragona.

Res està bé per a tothom i tot és correcte per a algú.

DivVedaAquesta idea prové de l’enteniment que cada un de nosaltres és únic.

Cada un de nosaltres és bioquímicament diferent, amb diferent equilibri hormonal, d’enzims, i de nivells de neurotransmissors.

Cada persona reacciona i s’adapta al món de diferent manera.

Si tots som diferents …

DivVedaHauríem de considerar que potser no es el més adequat pensar que un mateixa dieta sigui bona per a tothom.

DivPunts

Consulta Ayurveda

Dieta ayurveda personal per la teva Dosha

Dietes específiques per cada problemàtica.

C-ConsultaVeda

Mitjançant l’avaluació del sistema digestiu, el sistema nerviós, del funcionament de tots els sistemes del cos i l’estructura corporal de la persona,

Com a Nutricionista Ayurveda, dissenyo una dieta específica a les necessitats de cadascú.

com es una consulta ayurveda?

…demana hora

-Telèfon

-Whatsapp

-eMail

El teu nom (necessari)

El teu email (necessari)

El teu telèfon

Assumpte

El teu missatge

Copia els següents caràcters (***necessari)

captcha

Divider - Ayurveda Tarragona.

Les Doshas

DivVedaEl nostre tipus d’alimentació dependrà en bona part de quina sigui la nostra constitució

La constitució única que ens manté en el nostre equilibri, dependrà del percentatge de cada una de les doshas que conformen la nostra estructura corporal, mental i espiritual.

Ico-VataVeda

VATA

Vata està fet d’aire i èter.

Vata és lluminós, és fred, sec, aspre, clar i mòbil.

Vata s’associa amb la lleugeresa, la sequedat, el canvi i la creativitat.

DivGold

Les persones que són predominantment Vata són espirituals, positives i adaptables quan estan equilibrades.

Inquietes, indecises i temoroses quan estan desequilibrades.

Les persones Vata tenen la pell seca, sensació de rigidesa, gasos, restrenyiment i fredor quan el dosha està desequilibrat.

DivVedaAyurveda recomana menjar calent, untuós i humit com ara sopes, olis i infusions o tes d’herbes.

Ico-PittaVeda

PITTA

Pitta està fet de foc i aigua.

Pitta és lleuger, calent, humit, oliós, agut, clar i mòbil.

Pitta s’associa amb la nitidesa, la unitat i la confiança.

DivGold

Les persones predominantment Pitta són competitius, potents, concentrats i expressius.

Són líders i visionaris quan Pitta està equilibrat.

Però poden arribar a ser molt exigents i arrogants quan estan fora d’equilibri.

Segons l’Ayurveda, les persones Pitta poden patir d’inflamació, reflux àcid i el sobreescalfament.

DivVedaUna dieta d’aliments dolços, frescos com ara sucs, amanides, llavors crues i herbes refrescants, evitant l’alcohol, la cafeïna i el menjar picant pot ajudar a equilibrar Pitta.

Ico-KaphaVeda

KAPHA

Kapha està fet d’aigua i terra.

Kapha és pesat, fred i humit, suau, dens i estàtic.

Kapha s’associa amb el greix, la densitat, el llanguiment i l’estabilitat.

DivGold

La persona Kapha és bona, acurada i pacient.

Quan Kapha està equilibrada, són els proveïdors i criadors.

Els Kapha desequilibrats tendeixen a la depressió, la necessitat, l’afecció i el tancament.

Físicament, poden patir d’augment de pes, colesterol alt i trastorns congestius.

DivVedaAyurveda recomana menjar amarg, lleuger i aliments secs per equilibrar Kapha, que inclou amanides, llegums, cítrics i grans sencers, evitar la sal, el sucre i menjar en excés.

Divider - Ayurveda Tarragona.

l'Alimentació Ayurveda i els Sabors

Els 6 Sabors

DivVedadolç, àcid, salat, amarg, picant, astringent

DivArbre
Dos principis fonamentals en l’Ayurveda són:

“Iguals augmenten i desequilibren” 

“Oposats donen equilibri.”

Els aliments amb qualitats similars a una Dosha augmentaran aquesta Dosha.

Els aliments amb atributs diferents i oposats a un Dosha disminuiran la Dosha, i per tant, mantindran el Dosha en equilibri.

DivGold

Els sabors que equilibren a Vata són:
dolç, àcid, salat.

Els sabors que equilibren Pitta són:
dolç, amarg, astringent.

Els sabors que equilibren Kapha són:
picant, amarg, astringent.

DivVeda

Amb la combinació dels sabors dels aliments, podem regular la nostra digestió i el nostre equilibri

L’Equilibri dels Sabors

DivVeda

SpyVeda2

 

El sabor no s’origina en el menjar, sinó en l’experiència de qui menja.

DivVedaSi el teu Agni (foc digestiu) no és bo, no assaboriràs el menjar degudament.
El sabor dels aliments depèn de la capacitat digestiva. Les espècies ajuden a encendre el foc digestiu, netejar el cos i enriquir el sabor dels aliments.

Ayurveda proposa que tots els sis sabors s’han de incloure en cada àpat en relació d’equilibri per la nostra Dosha.

Si el nostre menjar conté els sis sabors; el cervell i el cos es comuniquen de tal manera que ens ajuda a tenir una digestió eficient i ens deixa satisfets.

DivVeda

La digestió apropiada condueix a una bona assimilació dels nutrients i redueix la producció de toxines.

Alimentació Conscient

~ Els Sentits ~

DivVedaEl menjar hauria de atraure, no només el sentit del gust, sinó també el sentit de la vista, l’olfacte, el tacte, ….

La digestió comença amb la producció de saliva enzimàtica a la boca i són els òrgans sensorials els que estimulen el procés de la salivació.

Quan s’utilitza una varietat d’aliments i espècies que són saborosos i aromàtics, i visualment atractius, amb una varietat de colors i textures, aquesta varietat millora la experiència del menjar i proporciona una àmplia gamma de nutrients.

DivVeda

Ayurveda té una manera d’entendre els aliments com a energia portadora de vida,

La nostra naturalesa individual i les influències que ens envolten determinaran com de útils seran els aliments en la nostra nutrició.

Divider - Ayurveda Tarragona.

Alimentació Conscient

ArbreVeda

 

A diferència d’una dieta temporalment de moda, les pràctiques alimentàries en l’Ayurveda estimulen de forma conscient el procés de la vida.

DivVeda

Un estil de vida ayurvèdic comporta fer l’elecció d’aliments que es basen no només en la nostra Dosha original, sinó també d’acord a la qualitat dels aliments, l’estació del any i la nostra ubicació.

Alimentació Conscient

~ Atenció Plena ~

DivVedaCal menjar amb Consciència.

Cada mos s’ha de mastegar almenys trenta-dues vegades abans d’empassar-se’l.

Això permet que els enzims de la boca facin la seva feina adequadament i també dóna temps a l’estómac de preparar-se per rebre l’aliment mastegat.

És important menjar a velocitat moderada i sense ansietat.

La quantitat d’aliments que s’ingereixen a la vegada, també és important.

DivVeda

Un terç de l’estómac s’ha d’omplir de menjar, un altre terç d’aigua i l’altre d’aire.

La quantitat d’aliment ingerit ha de ser l’equivalent a les dues mans plenes.

Ayurveda i les Estacions

DivVedaAyurveda ens explica que les necessitats alimentàries i la digestió es veuen afectats pels ritmes de la Natura i les circumstancies en la vida de cadascú.

 

Cadascuna de les estacions de l’any és única en formes, temperatures i colors.

Es relacionen amb els 5 elements (èter, aire, foc, aigua i terra) de manera particular.

A cada estació els elements relacionats augmenten la seva energia i presència

DivVedaLes qualitats d’aquests es magnifiquin, afectant d’aquesta manera l’equilibri d’aquests elements en el nostre cos.

l’Alimetació Ayurveda i l’Hora del Dia

DivVedaL’hora del dia també té la seva influència segons l’Ayurveda.

 

De les 10 del matí a les 2 de la tarda és el període dominat de Pitta (foc i aigua) i es considera el millor moment del dia per menjar el àpat més fort i complex.

DivVeda

A migdia el foc digestiu o Agni esta en el seu moment més alt.

Ayurveda i l’Edat

DivVedaEl cicle de vida és un altre factor determinant en l’alimentació conscient.

 

A mesura que envellim entrem en l’edat Vata (aire i èter).

L’Agni (foc digestiu) pot afeblir-se i els teixits vitals comencen a assecar-se.

A les hores cal menjar quantitats més petites i més freqüents.

DivVedaMenjars calents, humits i rics en nutrients, com sopes, caldos, …,

i així poder mantenir un estat equilibrat de salut.

DivPunts

Ayurveda és una pràctica basada en la ciència i l’esperit

DivVedax560

Ayurveda ens anima a preparar i menjar els aliments en un ambient pacífic, amorós i agradable; amb reconeixent i gratitud.

Divider - Ayurveda Tarragona.

Abans d’alimentar-te tu,

Alimenta la teva Ànima

*Proverbi Hindú

autor

Ayurveda Tarragona | Comte de Rius, 22 -2º 43003 Tarragona | tel. 679 00 47 09

Shadow Divider.

S-Namaste-Min

Shadow Divider Small.


Avís: Tots els continguts publicats a "ayurveda.cat" tenen un caràcter merament informatiu i no substitueixen en cap cas la consulta mèdica o l'assessorament professional qualificat. Nosaltres no podem ni donem consells mèdics. Davant qualsevol problema de salut específic, consulteu al vostre metge o farmacèutic. En cas de dubte sobre el tema, consulteu el nostre full de descàrrec de responsabilitat.

Dades i Cookies: Les vostres dades estan protegides. Política de Privacitat.


Tria la Llengua

   
 

*** només visites concertades ***