
KITCHARI
RECEPTA DEPURATIVA
Recepta Ayurveda
D’ARRÒS I LLEGUMS
KITCHARI
Els Kitchari (potser Kitxari, amb català) són l’element més important de la cuina ayurveda per que fa a la curació nutricional. Són bàsicament un guisat d’arròs, cuinats amb algun tipus de llegum i verdures.
Hi ha diverses receptes de Kitchari, i totes giren al voltant de l’ Arròs i la llentia Mung, complementat amb una infinitat de variacions depenent de les espècies i verdures que es facin servir.
Es l’àpat bàsic en les teràpies de neteja de la Medicina Ayurveda, ja que es profundament desintoxicant i depuratiu. Són molt fàcils de digerir i d’assimilar, i en funció dels propòsits curatius es van variant les herbes, espècies i ingredients.
Cal cuinar-los fins que tant els llegums com el cereal que s’hagi fet servir estiguin molt tous, però no gomosos.
Es poden preparar cuinant els ingredients per separat, sobretot si fem servir arròs basmati, ja que el seu temps de cocció és molt inferior al de qualsevol llegum. Les herbes i espècies es cuinen amb l’arròs, i les verdures es cuinen al vapor.
EL KITCHARI
I ELS DOSHAS
El Kitchari és la millor recepta ayurvèdica per depurar i equilibrar els tres doshas:
VATA, PITTA i KAPHA
QUIN ÉS
EL TEU DOSHA?
VATA – PITTA – KAPHA
VIDEO
❝ Que ho Disfruteu ❞
Salud y Ayurveda
Avís: Tots els continguts publicats a "ayurveda.cat" tenen un caràcter merament informatiu i no substitueixen en cap cas la consulta mèdica o l'assessorament professional qualificat. Nosaltres no podem ni donem consells mèdics. Davant qualsevol problema de salut específic, consulteu al vostre metge o farmacèutic. En cas de dubte sobre el tema, consulteu el nostre full de descàrrec de responsabilitat.
Dades i Cookies: Les vostres dades estan protegides. Política de Privacitat.