Nutricionista Tarragona - Alimentació Ayurveda
Dietista Tarragona - Alimentació Ayurveda

NUTRICIONISTA
TARRAGONA

ALIMENTACIÓ AYURVEDA

DIETES AYURVEDA

Top Capsa - Alimentació Ayurveda

Border Top Capsa - Alimentació Ayurveda

AYURVEDA

ÉS UN ESTIL DE VIDA.

Una pràctica basada
en la Ciència i l’Esperit.

Ayurveda ens anima a preparar i menjar els aliments en un ambient pacífic, amorós i agradable; sense presses, amb reconeixent i gratitud.

Abans d’alimentar-te tu,
alimenta la teva Ànima.

-Proverbi Hindú-

Border Bottom Capsa - Alimentació Ayurveda

NUTRICIONISTA TARRAGONA

Consulta Ayurveda a Tarragona - Nutricionista

DIETES
AYURVEDA


Programa integral,
Dietes per a cada problemàtica,
Canvis saludables d’alimentació,
Optimització d’hàbits quotidians,
Dieta especifica per la teva constitució.

1ª Visita:
Durada: 2 hores
Preu: 75,- €

Visites següents:
Durada: 1 hora
Preu: 45,- €

Consulta Ayurveda Tarragona


  • ”Reserva nutricionista per Telefon
  • ”Reserva nutricionista per Whatsapp
  • ”Reserva nutricionista per Email
  • Ubicació Ayurveda Masajes Tarragona en Google Maps
Alimentació Ayurveda
La Nostra Medicina
  • Visió Ayurvèdica

    Ayurveda veu la nutrició d’una manera diferent a com l’entenem en el món occidental.

    El concepte d’alimentació ayurveda avarca a més dels aliments, totes les coses que alimenten la nostra força vital, incloent les relacions, tot el que perceben els nostres òrgans sensorials  i també el fet de fer les coses que ens agraden.

  • El Menjar - Un Ritual

    Ayurveda contempla l’acte de menjar com un ritual.

    El menjar no només nodreix el cos, sinó que també alimenta la ment i l’ànima.

  • El Menjar es la nostra Medicina

    Els aliments ens proporcionen els elements de construcció per crear i nodrir els teixits que constitueixen la nostra base física.

    El 90% de les malalties provenen d’una dieta i  hàbits alimentaris incorrectes.

Les Calories
en l'Ayurveda
  • Les Calories

    Una de les principals diferències entre la nutrició occidental i l’alimentació Ayurveda són les calories.

    Les Calories no es tenen en compte en l’Ayurveda.

    L’Alimentació Ayurveda posa la seva atenció en:

    ➻ Els elements que són presents en els aliments que mengem (èter, aire, foc, aigua i terra),
    ➻ Els seus sabors (dolç, àcid, salat, picant, amarg i astringent),
    ➻ I mirem amb atenció si equilibren o desequilibren la nostra naturalesa innata.

  • La Digestió

    La forma en què es digereix el menjar és una de les principals preocupacions en l’Ayurveda.

    L’Alimentació Ayurveda es basa en la idea que som el resultat de què, quan, on, com i per què es menja.

    Per molt que mengem aliments super-saludables, ecològics, frescos, de proximitat,… Si no som capaços de digerir-los adequadament, l’únic que fem es embrutar el nostre cos de substancies mal digerides, difícils d’assimilar i que s’acaben convertint en toxines (ama).

    No som el que mengem,
    Som el que digerim.

  • Més important que les Calories

    Els aliments s’han de menjar amb atenció i gratitud, han de ser frescos, de la més alta qualitat possible, digeribles i deliciosos, preparats amb amor i que satisfacin els sentits.

Les Mil i Una Dietes
La Visió Ayurvèdica
  • Les Mil i una Dietes

    Hi ha moltes idees en les prestatgeries de llibres sobre com menjar i mantenir-se saludable.

    Hi ha dietes amb el nom de les persones que van escriure els llibres, dietes amb els noms dels aliments, dietes del ph, dietes amb noms de grups sanguinis, dietes paleolítiques i dietes que prometen …, dietes per a tot.

  • Tothom ha de …

    Ayurveda evita utilitzar el dogma  “tothom ha de …” i està més a favor de programes d’alimentació adaptats individualment per satisfer les necessitats constitucionals i úniques de cada persona.

    Amb una dieta adequada i un estil de vida saludable, l’objectiu de l’Ayurveda es ajudar a cada persona a assolir el seu màxim potencial, físic, emocional i espiritual. Ajudar-la a entendre i comprovar el que és correcte per a ella com a individu únic.

  • Tots som diferents

    Res està bé per a tothom i qualsevol cosa és la correcte per a algú.

    Aquesta idea prové de l’enteniment que cada un de nosaltres és únic, és bio-químicament diferent, amb diferent equilibri hormonal, d’enzims, i de nivells de neurotransmissors.

    Cada persona reacciona i s’adapta al món de manera diferent.

    Si tots som diferents, hauríem de considerar que potser no és el més adequat pensar que un mateixa dieta sigui bona per a tothom.

Les Doshas
La Nostra Constitució
  • Les Doshas

    L’Ayurveda contempla tres energies vitals que conformen les estructures del Univers, al igual que nosaltres.

    Es basen en els cinc elements dels que està format l’Univers (espai, aire, foc, aigua i terra), de més subtil a més dens.

    VATA: Espai i Aire.

    Pitta: Foc i Aigua

    Kapha: Aigua i Terra

  • La Prakriti i la Dieta Ayurveda

    El nostre tipus d’alimentació dependrà en bona part de quina sigui la nostra constitució.

    La constitució única que ens defineix i que ens manté en el nostre equilibri, dependrà del percentatge de cada una de les Doshas que conformen la nostra estructura corporal, mental i espiritual, anomenada Prakriti.

VATA
L'Energia del Moviment
  • Qualitats Vata

    ➻ Vata està fet d’aire i èter (espai).

    ➻ Vata és lluminós, és fred, sec, aspre, clar i mòbil.

    ➻ Vata s’associa amb la lleugeresa, la sequedat, el canvi i la creativitat.

  • Equilibri i Des-equilibri Vata

    En Equilibri: Les persones Vata són espirituals, positives i adaptables.

    ➻ En Des-Equilibri: Inquietes, indecises i temoroses.

    Les persones Vata acostumen a patir de pell seca, sensació de rigidesa, gasos, restrenyiment i fredor quan Vata està desequilibrat.

  • La Dieta Vata

    Ayurveda recomana a les persones amb predominança Vata menjar calent, untuós i humit com ara sopes, menjars amanits amb olis i infusions o tes d’herbes.

PITTA
Energia de la Transformació
  • Qualitats Pitta

    ➻ Pitta està fet de foc i aigua.

    ➻ Pitta és lleuger, calent, humit, oliós, agut, clar i mòbil.

    ➻ Pitta s’associa amb la nitidesa, la unitat i la confiança.

  • Equilibri i Des-equilibri Pitta

    Les persones predominantment Pitta són competitius, potents i expressius.

    En Equilibri: Són líders i visionaris.

    En Des-equilibri: Poden arribar a ser molt exigents i arrogants.

    Segons l’Ayurveda, les persones Pitta poden patir d’inflamació, reflux àcid i sobreescalfament (excés de temperatura corporal).

  • La Dieta Pitta

    Una dieta d’aliments dolços, frescos com ara sucs, amanides, llavors crues i herbes refrescants, evitant l’alcohol, la cafeïna i el menjar picant pot ajudar a equilibrar Pitta.

KAPHA
L'Energia de l'Estabilitat
  • Qualitats Kapha

    ➻ Kapha està fet d’aigua i terra.

    ➻ Kapha és pesat, fred i humit, suau, dens i estàtic.

    ➻ Kapha s’associa amb el greix, la densitat, el llanguiment i l’estabilitat.

  • Equilibri i Des-equilibri Kapha

    La persona Kapha és bona, acurada i pacient.

    En Equilibri: Són els proveïdors i criadors.

    En Des-equilibri: Tendeixen a la depressió, la necessitat, l’afecció i el tancament.

    Els Kapha acostumen a patir d’augment de pes, colesterol alt i trastorns congestius..

  • La Dieta Kapha

    Ayurveda recomana menjar amarg, lleuger i aliments secs per equilibrar Kapha, que inclou amanides, llegums, cítrics i grans sencers, evitar la sal, el sucre i menjar en excés.

Vols saber quina es la teva Constitució?

TEST AYURVEDA

Alimentació Ayurveda
Els 6 Sabors
  • Els Sabors en l'alimentació Ayurveda

    dolç, àcid, salat, amarg, picant, astringent.

    ➻ Ayurveda ens diu que el sabor no s’origina en el menjar, sinó en l’experiència de qui menja. El sabor dels aliments depèn de la capacitat digestiva. Si el teu Agni (foc digestiu) no és bo, no assaboriràs el menjar degudament.

    Ayurveda proposa que tots els sis sabors s’han de incloure en cada àpat en relació d’equilibri per la nostra Dosha.
    Si el nostre menjar conté els sis sabors; el cervell i el cos es comuniquen de tal manera que ens ajuda a tenir una digestió eficient i ens deixa satisfets.

    Les espècies ajuden a encendre el foc digestiu, netejar el cos i enriquir el sabor dels aliments. La digestió apropiada condueix a una bona assimilació dels nutrients i redueix la producció de toxines.

  • Principis Fonamentals

    Dos principis fonamentals en l’Ayurveda són:

    “Iguals augmenten i desequilibren” 

    “Oposats donen equilibri”

    Els aliments amb qualitats similars a una Dosha augmentaran aquesta Dosha i els aliments amb atributs diferents i oposats a un Dosha disminuiran la Dosha, i per tant, mantindran el Dosha en equilibri.

  • Els Sabors i les Doshas

    ➻ Els sabors que equilibren a Vata són: dolç, àcid, salat.

    ➻ Els sabors que equilibren Pitta són: dolç, amarg, astringent.

    ➻ Els sabors que equilibren Kapha són: picant, amarg, astringent.

Alimentació Conscient
Atenció Plena
  • Els Sentits

    El menjar hauria de atraure, no només el sentit del gust, sinó també el sentit de la vista, l’olfacte, el tacte, ….

    La digestió comença amb la producció de saliva enzimàtica a la boca i són els òrgans sensorials els que estimulen el procés de la salivació.

    Quan s’utilitza una varietat d’aliments i espècies que són saborosos i aromàtics, i visualment atractius, amb una varietat de colors i textures, aquesta varietat millora la experiència del menjar i proporciona una àmplia gamma de nutrients.

    Ayurveda té una manera d’entendre els aliments com a energia portadora de vida, la nostra naturalesa individual i les influències que ens envolten determinaran com de útils seran els aliments en la nostra nutrició.

    A diferència d’una dieta temporalment de moda, les pràctiques alimentàries en l’Ayurveda estimulen de forma conscient el procés de la vida.

    ➻ Un estil de vida ayurvèdic comporta fer l’elecció d’aliments que es basen no només en la nostra Dosha original, sinó també d’acord a la qualitat dels aliments, l’estació del any i la nostra ubicació.

  • Atenció Plena

    ➻ Segons l’Ayurveda, cal menjar amb Consciència.

    Cada mos s’ha de mastegar almenys trenta-dues vegades abans d’empassar-se’l, això permet que els enzims de la boca facin la seva feina adequadament i també dóna temps a l’estómac de preparar-se per rebre l’aliment mastegat.

    És important menjar a velocitat moderada i sense ansietat.

  • La Quantitat

    La quantitat d’aliments que s’ingereixen a la vegada, també és important. Un terç de l’estómac s’ha d’omplir de menjar, un altre terç de líquid i la resta d’aire.

    ➻ La quantitat d’aliment ingerit ha de ser l’equivalent a les dues mans plenes.

Ayurveda
Les Estacions, l'hora i l'edat
  • Les Estacions del Any

    Ayurveda ens explica que les necessitats alimentàries i la digestió es veuen afectats pels ritmes de la Natura i les circumstancies en la vida de cadascú.

    Cadascuna de les estacions de l’any és única en formes, temperatures i colors. Es relacionen de manera particular amb els 5 elements (èter, aire, foc, aigua i terra), ja que a cada estació els elements relacionats augmenten la seva energia i presència.
    Les qualitats d’aquests es magnifiquin, afectant d’aquesta manera l’equilibri d’aquests elements en el nostre cos.

    VATA: Es veu més afectat durant la tardor i a principis de l’hivern.
    PITTA: S’afecta durant l’estiu.
    KAPHA: S’agreuja a la fi de l’hivern i a la primavera.

  • L'Hora del dia

    L’hora del dia també té la seva influència segons l’Ayurveda.

    De les 10 del matí a les 2 de la tarda és el període dominat de Pitta (foc i aigua) i es considera el millor moment del dia per menjar el àpat més fort i complex. A migdia el foc digestiu o Agni esta en el seu moment més alt.

  • l'Alimentació Ayurveda i l'Edat

    El cicle de vida és un altre factor determinant en l’alimentació conscient.

    A mesura que envellim entrem en l’edat Vata (aire i èter).

    L’Agni (foc digestiu) pot afeblir-se i els teixits vitals comencen a assecar-se, a les hores cal menjar quantitats més petites i més freqüents. Menjars calents, humits i rics en nutrients, com sopes, caldos, …, i així poder mantenir un estat equilibrat de salut.

Llorenç Pla - Nutricionista Tarragona

LLORENÇ PLA

NUTRICIONISTA AYURVEDA


Diplomat en Medicina Ayurveda (Ãhãra)

“Ayurvedic Institute” de PUNE (Maharashtra) INDIA


Consells Alimentaris per la teva Constitució: Vata, Pitta, Kapha.

Dietes individuals per a cada problemàtica.

Canvi d’hàbits i rutines per afavorir el teu equilibri constitucional i energètic.


Més sobre Mi


  • ”Reserva nutricionista per Telefono
  • ”Reserva nutricionista per Whatsapp
  • ”Reserva nutricionista per Email
  • Ubicació Ayurveda Masajes Tarragona a Google Maps

Avís: Tots els continguts publicats a "ayurveda.cat" tenen un caràcter merament informatiu i no substitueixen en cap cas la consulta mèdica o l'assessorament professional qualificat. Nosaltres no podem ni donem consells mèdics. Davant qualsevol problema de salut específic, consulteu al vostre metge o farmacèutic. En cas de dubte sobre el tema, consulteu el nostre full de descàrrec de responsabilitat.

Dades i Cookies: Les vostres dades estan protegides. Política de Privacitat.