SABJI – Curry de Verdures – Recepta Ayurvédica.

Sabji - Curry de Verdures - Recepta Ayurveda

SABJI
CURRY DE VERDURES

Recepta Ayurveda
TRIDOSHA

Recepta Ayurveda -curry de verdures

CURRY DE VERDURES


El Curry de Vegetals, és una Recepta Ayurveda molt saciant i saborosa. És un plat molt senzill, versàtil, fàcil de preparar i en el que es poden utilitzar tot tipus de verdures.

Els curris són perfectes per menjar-los a qualsevol època de l’any.
Quan fa fred perquè estan calentets i són molt reconfortants, i al estiu perquè gràcies al seu sabor picant ens ajuden a combatre la calor.

A l’India les verdures es cuinen en un KARAHI (és una espècie de paella circular i fonda semblant a un wok) amb espècies i altres ingredients.

La Cuina Ayurveda es caracteritza per ser abundant en verdures, molt rica en espècies i amb un toc picant molt significatiu.

En moltes Receptes Ayurveda se’ls afegeix iogurt natural a la cocció, el que els hi dóna una consistència més cremosa i a més incorpora al plat el sabor àcid.

doshas ayurveda

EL CURRY DE VERDURES
I ELS DOSHAS


El Sabji és una bona recepta ayurvèdica pels tres doshas:

VATA, PITTA i KAPHA

➻ Per nodrir i apaivagar Vata, afegiu verdures d’arrel com la pastanaga i la remolatxa.

Per netejar Pitta (fetge), afegiu i utilitzeu les propietats de purificació de sang i curació del fetge de les pastanagues, remolatxes grogues i daikon, a més, força quantitat de coriandre.

➻ Per kapha afegiu un pebrot verd picant i cuinar les verdures més lleugerament per evitar l’alliberament de sucres.


QUIN ÉS
EL TEU DOSHA?


VATA – PITTA – KAPHA

TEST AYURVEDA

doshas

Curry de Verdures
Ingredients
  • Els Ingredients del Sabji

    ➻ Pèsols frescos: 1 tassa

    ➻ Pastanaga tallada a cubs: 1 tassa

    ➻ Patata tallada a cubs: una tassa

    ➻ Mongetes Verdes tallades a trossos: 1 tassa

    ➻ Espàrrecs tendres tallats: 1 tassa

    ➻ Xampinyons o bolets frescos: ¼ de tassa

    ➻ Ceba picada: 1 mitjana

    ➻ Fonoll tallat en juliana: un bulb petit

    ➻ Oli o Ghee: 3 cullerades

    ➻ Llavors de comí: 2 culleradetes

    ➻ Llavors de mostassa negra: 2 culleradetes

    ➻ Sal: una culleradeta

    ➻ Aigua: 1 tassa

    ➻ Cúrcuma: 2 cullerades

    ➻ Coriandre en pols: 1 culleradeta

    ➻ Iogurt natural (opcional): 250 gr.

La Preparació
del Curry de Verdures
  • La Preparació del Sabji

    1. Col·locar en el karahi (paella o wok) l’oli o ghee i les espècies.
    2. Quan aquestes comencen a saltar afegir la ceba, fonoll i pastanaga, i les espècies en pols.
    3. Després anar agregant un a un els altres vegetals removent el KARAHI cada vegada.
    4. Afegir l’aigua i cobrir el karahi amb una tapa.
    5. Cuinar aproximadament 20 minuts fins que els vegetals estiguin tendres.
    6. En aquest punt de la cocció es pot afegir una tassa de iogurt natural i es deixa cuinar a foc lent durant deu minuts.
    7. Es pot acompanyar amb Masala Bath i amb Pa Chapati.
  • El Massala Bath que és?

    *** El Masala Bath és una recepta d’arròs picant amb Masala, afegit a l’arròs mentre es cuina.
    Una gran recepta d’arròs que segur que agradarà a es persones amb un paladar picant.

Lottus Recepta Ayurveda

VIDEO



❝ Que ho Disfruteu ❞

Salud y Ayurveda

lottus 15bis

Que t’ha semblat la Recepta?
Puntua-la!. Gràcies.

Average rating 5 / 5. Vote count: 4

No votes so far! Be the first to rate this post.


Avís: Tots els continguts publicats a "ayurveda.cat" tenen un caràcter merament informatiu i no substitueixen en cap cas la consulta mèdica o l'assessorament professional qualificat. Nosaltres no podem ni donem consells mèdics. Davant qualsevol problema de salut específic, consulteu al vostre metge o farmacèutic. En cas de dubte sobre el tema, consulteu el nostre full de descàrrec de responsabilitat.

Dades i Cookies: Les vostres dades estan protegides. Política de Privacitat.